Warszawski Sznyt
Pierwszego marca na Warszawskiej Starówce, przy ulicy Senatorskiej 2, otwarto nowy lokal. Warszawski Sznyt to właściwie dwie restauracje z otwartą kuchnią w jednym lokalu na dwóch poziomach. Obie restauracje urządzone są w niekrępującym, przyjaznym i eleganckim stylu. Na parterze lokal ma charakter bardziej swobodny. W kwestii kuchni królują tu dania mięsne z grilla opalanego drewnem dębowym. Czeka na nas bogaty wybór steków (m. innymi rasy Hereford), ryb i owoców morza oraz urozmaicona oferta śniadaniowa serwowana od godziny 8 rano. Skosztujemy tu, znakomitej jakości mięsa oraz dań pochodzących z kuchni świata takich jak ostrygi z kieliszkiem wina czy ceviche z tuńczyka. Niewątpliwą atrakcję stanowią także wyeksponowane szafy z sezonową wołowiną. Na pierwszym piętrze panuje nieco bardziej elegancka atmosfera. Tutaj zarówno turyści jak i klienci indywidualni mogą skosztować kuchni fine-dining. Poczujemy tu klimat międzywojennej Warszawy, a nasze podniebienie ucieszy kuchnia polska w nowym wydaniu. Można tutaj spróbować np. tatara z sarny z karmelizowanym słonecznikiem, grasicy cielęcej na ciastku z kaszy jaglanej, czy wędzonej piersi kaczki z marynowanymi grzybami. Trzon restauracji stanowią z pewnością szefowie kuchni: Rafał Zaręba, który pracował między innymi w Atelier Amaro, przeszedł prestiżowe szkolenie z zakresu kuchni francuskiej, były szef kuchni Cafe Bar Lemon wraz z zastępcą Michałem Węcławkiem, który przede wszystkim szkolił się u boku Martina Gimeneza pracując w restauracji Salto, a także , brał udział w wielu konkursach kulinarnych, w tym najbardziej prestiżowym na świecie Bocuse D’or. Obaj kucharze posiadają duże doświadczenie wzbogacone inwencją kulinarną. Warszawski Sznyt to miejsce otwarte i przyjazne wszystkim gościom. Warto zajrzeć pod nowy adres!
Szczegóły miejsca
wtorek 08:00–00:00
środa 08:00–00:00
czwartek 08:00–00:00
piątek 08:00–00:00
sobota 08:00–00:00
niedziela 08:00-23:00