Belvedere Łazienki Królewskie
The Belvedere restaurant is one of the most beautiful and original spots on the culinary map of Poland. It will impress particularly those who equally appreciate culinary elation and unique atmosphere of a visited place.
A unique value on a world scale is the history and location of the restaurant in the most beautiful park in Warsaw – the Royal Łazienki, inside a historical building of the New Orangery. Preserved with reverence and great care, the New Orangery and a collection of exotic plants create a unique scenery, an intimate atmosphere and calmness to celebrate a meal that will meet even the expectations of the most demanding ones. In summer and spring, you can enjoy fantastic cuisine in the Belvedere Lounge, surrounded by greenery, flowers, and walk near proud peacocks. The restaurant owes its unique interior decor to a famous stage designer – Boris Kudlicka.
The concept of the menu is based on changeable seasons and fresh local products. The dishes, made under the watchful eye of the chef – Adam Komar, represent modern Polish cuisine with influence of international cuisine (French, Italian and Oriental, among others) and are prepared in elegant, often unique, flavour composition. They are valued by heads of states, foreign guests and residents of Warsaw. The cuisine unites generations and satisfies various culinary preferences. Professional staff, perfectly selected additions and discrete music in the background make awaiting for the dishes, which will please the most demanding palates, more pleasant.
The Belvedere has been distinguished annually in the MICHELIN GUIDE for 7 years (since 2008). In 2012, it received the greatest distinction − 4 Temples – awarded by a prestigious culinary academy from Italy − Accademia Italiana della Cucina.
Details
Saturday - Sunday 11:00 a.m. - 11:00 p.m.
Add your opinion
Ratings and opinions
-
Nowe wnętrze mnie bardzo zaskoczyło in plus, a dania cały czas na bardzo wysokim poziomie, według mnie jedna z najlepszych restauracji w tym mieście, którą wypada odwiedzić i się o tym przekonać
-
Piękne miejsce, z dobrym jedzeniem i świetną kartą win. Obsługa w porządku, choć zdarza się jej czasem nieco przyspać.
-
Jeśli chcecie zrobić wrażenie na delegacji w waszej firmie zdecydowanie polecam wam restaurację Belvedere. Moi goście byli zachwyceni! Jedzenie jest wyśmienite, a cena wcale nie zabija.
-
I was totally impresed after dinner in fantastic restaurant - Belvedere in Lazienki Park. Excelent food, wine and magnificent interior - for me, one of the best restaurant i have ever been to. Definitely on my list: must see (and eat) in Warsaw ;)
-
Miałam okazję uczestniczyć w bankiecie firmowym z tym cateringiem. Wszyscy zachwycali się niesamowitym jedzeniem! Nigdy bym nie pomyślała, że podczas bankietu będzie okazja skosztować jedzenia lepszego niż w wielu restauracjach.
-
Jest tylko jedna firma na której się nie zawiodłam Catering Belvedere by Design.
-
Belvedere odwiedziłam z mężem w naszą pierwszą rocznicę. Nigdy wcześniej nie byłam w środku, i choć wiedziałam ze spacerów po Łazienkach, że w środku zielono to bujna roślinność zrobiła nam mnie ogromne wrażenie. Naprawdę jakby się weszło do ogrodu botanicznego. Dostaliśmy odosobniony stolik na podwyższeniu wśród zieleni – było bardzo kameralnie i romantycznie. Do tego obsługa przemiła! Przy rezerwacji mąż powiedział jaka to okazja i od razu na powitanie dostaliśmy od menadżera po kieliszku szampana, żeby lepiej nam się świętowało. Zamówiliśmy dwa menu degustacyjne z winami. Dania nie były przekombinowe, ale super smaczne. Oboje z mężem zakochaliśmy się w bulionie grzybowym z pierożkiem z ricottą i słoniną. Po prostu przepyszne. Z dań najbardziej zapamiętałam jeszcze doskonały tatar i rozpływającą się w ustach przepiórkę. Żadni z nas wielcy znawcy kulinarni, ale za atmosferę, wnętrze, jedzenie, wina i super obsługę dałabym milion gwiazdek!
-
Belvedere odwiedziłam z mężem w naszą pierwszą rocznicę. Nigdy wcześniej nie byłam w środku, i choć wiedziałam ze spacerów po Łazienkach, że w środku zielono to bujna roślinność zrobiła nam mnie ogromne wrażenie. Naprawdę jakby się weszło do ogrodu botanicznego. Dostaliśmy odosobniony stolik na podwyższeniu wśród zieleni – było bardzo kameralnie i romantycznie. Do tego obsługa przemiła! Przy rezerwacji mąż powiedział jaka to okazja i od razu na powitanie dostaliśmy od menadżera po kieliszku szampana, żeby lepiej nam się świętowało. Zamówiliśmy dwa menu degustacyjne z winami. Dania nie były przekombinowe, ale super smaczne. Oboje z mężem zakochaliśmy się w bulionie grzybowym z pierożkiem z ricottą i słoniną. Po prostu przepyszne. Z dań najbardziej zapamiętałam jeszcze doskonały tatar i rozpływającą się w ustach przepiórkę. Żadni z nas wielcy znawcy kulinarni, ale za atmosferę, wnętrze, jedzenie, wina i super obsługę dałabym milion gwiazdek!