La Maddalena
La Maddalena to archipelag wysp na Morzu Śródziemnym, leżący między włoską Sycylią i francuską Korsyką. Stąd pomysł na nazwę restauracji w centrum Wrocławia, łączącej tradycje kulinarne tych dwóch śródziemnomorskich krajów. Z mieszanki oryginalnych receptur kuchni francuskiej i włoskiej, doświadczeni kucharze tworzą tu arcydzieła na talerzu.
Jednym z wielu plusów restauracji, po doskonale wyważonym smaku i estetyce podania, jest jej elegancki, klimatyczny wystrój. Wygodne, kolorowe kanapy, estetyczne krzesła, duże stoły, stylowe, wiklinowe lampy – dzięki temu lokal jest przytulny i sprzyja komfortowi gości. Latem przy restauracji działa przyjemny ogródek. Rodzice docenią ładnie wyposażoną, bezpieczną strefę dziecka.
W menu znajduje się przekrój najważniejszych potraw kuchni śródziemnomorskich, przyrządzonych ze świeżym spojrzeniem, w niebanalnych połączeniach. Codziennie dostępne jest menu lunchowe w wersji tradycyjnej i wegetariańskiej, natomiast wraz z porami roku zmienia się menu sezonowe. Dzięki temu, za każdym razem można spróbować nowych dań opartych o świeże sezonowe warzywa i owoce.