Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler
Na warszawskiej Pradze południe, nie możemy ominąć uroczego miejsca, jakim z pewnością jest jedna z restauracji Mateusza Gesslera – Warszawa Wschodnia. Kuchnia polska spotyka się tu z kuchnią francuską, co stanowi pretekst do niecodziennej kulinarnej podróży.
Restauracja otwarta przez 24/h przez siedem dni w tygodniu, zawsze gotowa jest ciepło przyjąć i nakarmić swoich gości. Przy ogromnym, kuchennym stole, można obserwować wyjątkową pracę kucharzy. Codziennie od 12 – 16 można zamówić specjalnie skomponowany lunch mięsny bądź wegetariański. W karcie znajduje się także bogaty wybór stałych dań, w tym np. ptysie zapiekane z kozim serem, ośmiornica z grilla, pasztet z kaczki, gęsie wątróbki, czy ślimaki. Jako danie główne możemy zamówić np. królika w sosie musztardowym, czy w wersji wegetariańskiej: miętusa duszonego w sosie rakowym.
Poza tradycyjnym kosztowaniem wyjątkowej kuchni, w restauracji Warszawa Wschodnia, można także samodzielnie przygotować posiłek, pod okien najlepszych specjalistów. Na specjalnie przygotowanym i profesjonalnie wyposażonym stanowisku, można uczyć się gotować w niecodziennych warunkach. Na miejscu odbywają się także warsztaty kulinarne.
Jeśli potrzebują Państwo zorganizować imprezę okolicznościową, to miejsce świetnie się do tego nadaje. W postindustrialnych, nowocześnie zaaranżowanych salach, można urządzić wydarzenie dostosowane do naszych potrzeb. Na Państwa życzenie dostępne są: specjalne menu, open bar i profesjonalna oprawa muzyczna. W restauracji co jakiś czas odbywają się recitale fortepianowe, a stałe miejsce mają wystawy prac interesujących artystów, w galerii Warszawa Wschodnia.