Theatro
Kuchnia fusion to połączenie tradycyjnych smaków z różnych zakątków świata i zestawienie ich w nową, spójną całość. Jej korzeni można doszukiwać się w dziewiętnastowiecznej Ameryce, lecz największy rozkwit zaczęła przeżywać dopiero w latach 90. ubiegłego wieku. Dziś stanowi uniwersalną propozycję dla pasjonatów podróży, zwłaszcza tych kulinarnych. Dobry kucharz fusion musi posiadać nie tylko spore doświadczenie i umiejętności, ale przede wszystkim otwartość na nowe kompozycje, pomysłowość i wyczucie smaku.
Warszawska restauracja Theatro to prawdziwa, postmodernistyczna układanka – kuchnia fusion stanowi tu doskonałą podstawę. Nowoczesny wystrój, bazujący na prostych formach, koresponduje z naturalnym kamieniem i drewnem oraz azjatyckimi elementami dekoracyjnymi. Łączą się tu natura, nowoczesność i dalekie podróże, czyli mieszanka doskonale oddająca klimat tego, co znajdziemy na talerzu.
Theatro mieści się w centrum stolicy, ceny nie będą zatem należeć do najniższych. Za posiłek nie zapłacimy jednak więcej, niż 60 złotych. Warto spróbować tu sałaty z kaczką albo sandacza – obie potrawy podawane są w zaskakującym towarzystwie. Koniecznie trzeba też skosztować deseru o wdzięcznej nazwie Financiere parisienne – kwintesencji słodyczy w wydaniu fusion.
Szczegóły miejsca
Dodaj swoją opinię
Oceny i opinie
-
Polecany w tekście sandacz rzeczywiście rewelacja! Poza tym dobra obsługa, lubię tu przychodzić ze znajomymi i spędzać czas w tym miłym miejscu, na pewno warte polecenia
-
Trzy powody, żeby się tu pojawić - 1. fantastyczne jedzenie 2. obsługa zawsze pomocna 3. świetny wystrój pasujący do potraw, WARTO!