Endorfina Foksal
Restauracja Endorfina mieści się w wyjątkowo pięknym Pałacu Zamoyskich, w pobliżu Traktu Królewskiego. Jej specjalnością jest kuchnia międzynarodowa, a za danie główne trzeba tu zapłacić od 40 do 90 zł.
Wśród potraw mięsnych na uwagę zasługuje stek z dojrzewającej polędwicy wołowej na szpinaku z roladkami z cukinii i wędzonym ziemniakiem, a także pierś z gęsi, przygotowana sous vide w sosie ze świeżego majeranku z karmelizowanymi buraczkami i wiśniami. Bardzo ciekawą propozycję stanowią również policzki cielęce sous vide w sosie z czerwonego wina podane z bukietem warzyw sezonowych oraz comber jagnięcy w sosie rozmarynowym z dodatkiem żubrówki i ziemniaczków faszerowanych z borowikami. Wśród dań z ryb szczególnie polecany jest gotowany filet z piotrosza podany z selerowym flanem i szczawikiem zajęczym oraz smażony filet halibuta z rabarbarowym musem i chrupiącymi rakami.
Goście restauracji Endorfina chwalą sobie przystawki - zarówno te podawano na ciepło, jak i na zimno. Najczęściej zamawiane jest carpaccio z polędwicy marynowanej w czarnej soli morskiej, serwowane z galaretką porto oraz szpinakowe ravioli z kurkami i mozarellą, podawane z orzeszkami pini i szałwią. Niezwykle interesującą propozycją są sałatki, będące autorskimi pomysłami szefa kuchni. W menu możemy znaleźć sałatkę z pieczoną perliczką na zielonych jabłkach z nutą konfitury z czerwonej cebuli czy też z batatów i kiełków słonecznika na limonkowym dresingu z parmezanem.
Restauracja Endorfina to miejsce bardzo eleganckie i wysublimowane, a tutejsza kuchnia należy do jednej z najlepszych w Warszawie.
Szczegóły miejsca
Dodaj swoją opinię
Oceny i opinie
-
It's a very beautiful place, amazing look. Food is also very good, service was nice, I would say its 10/10
-
Fantastyczne miejsce, cenowo wyższa półka, ale warto za taką atmosferę, możliwość pysznego jedzenia w takim miejscu, rozkosz!