Casa Pablo
Casa Pablo to restauracja, która mieści się przy ulicy Grzybowskiej 5A w Warszawie. Jest to jedno z niewielu miejsc w stolicy gdzie serwowana jest kuchnia hiszpańska. To, co wyróżnia Casa Pablo na tle konkurencji to niewątpliwie kreatywność w łączeniu składników oraz niespotykana oryginalność. Większość potraw z restauracyjnego menu to dania, których nie spotkamy w innych lokalach.
Autentyczna hiszpańska kuchnia Casa Pablo opiera się na świeżych i oryginalnych produktach sprowadzanych specjalnie z tego kraju. Ponadto zarówno właściciel jak i kucharz są rodowitymi Hiszpanami. Wystrój restauracji jest dość prosty, z zauważalną dominacją koloru niebieskiego i ceglanych zdobień. Niebywałą dekorację stanowią antyki (szczególnie drewniane regały, na których ustawiona jest kolekcja win). Średnia suma, jaką należy wydać na danie główne kształtuje się w przedziale 40-70zł. Za specjalność kuchni Casa Pablo uważa się Prosię confit z Segowii, chociaż kucharz, jako swoje popisowe danie wskazuje Ribeye Stek, czyli najlepszy stek w kraju. Na przystawkę polecany jest hiszpański chłodnik z pomidorów, który podawany jest z jajkiem i szynką zwaną Iberico de Bellota czy też spektakularnie wyglądający tatar z łososia. Niezwykle ciekawą propozycją na deser jest sernik z sera koziego w połączeniu z pomidorową marmoladą, podawany z ciastem typu kataifi oraz kruchymi, karmelizowanymi ciasteczkami zwanymi maria...
Szczegóły miejsca
Adres:
ul. Grzybowska 5a
Telefon:
+48 22 324 57 81
Strona www:
Facebook:
E-mail:
Godziny otwarcia:
poniedziałek - czwartek: 12:00 - 23:00
piątek - sobota: 12:00 - 24:00
niedziela: nieczynne
piątek - sobota: 12:00 - 24:00
niedziela: nieczynne
Ceny:
40-100 zł za danie główne
Dodaj swoją opinię
Oceny i opinie
-
test
-
Super jedzonko, byliśmy już kilka razy ze znajomymi i za każdym razem wychodzimy najedzeni i szczęśliwi, czy zamawiamy rybkę, czy mięsko, zawsze na propsie! polecam zajrzeć!