Butchery & Wine
Jak dobrze jest pracować w miejscu, gdzie wszyscy mają wspólną pasję, wiedzą tylko ci, którzy kiedyś mieli przyjemność robić to, czego od zawsze pragnęli. Praca staje się wtedy przyjemnością, a jej efekty są zaskakujące. Z takiego założenia wyszli także pomysłodawcy restauracji Butchery & Wine w Warszawie.
Znalezienie wyjątkowych kucharzy okazało się o dziwo łatwiejsze niż wybór lokalu, który idealnie wpisywałby się w zasadę „kochaj to, co jesz”. Miejsce miało być proste, miłe i przyjemne dla oka. W końcu znaleziono przestrzeń idealną i tak powstała kolejna restauracja w Warszawie, w całości stworzona z miłości do jedzenia i gotowania.
Butchery & Wine dobrze wie, że klientów należy traktować uczciwie. Potrawy serwowane w restauracji powstają z najlepszych jakościowo warzyw, nabiału, mięs, ryb i owoców. Serwuje się tu mięsne rarytasy - rozkosz dla podniebienia osób stroniących od kuchni wegetariańskiej. W poszukiwaniu nowych smaków warto skosztować grasicy, która dostępna jest w niewielu miejscach w Warszawie. Smaczne desery i pokaźna karta win również przykuwają uwagę. To grzech nie skosztować tutejszej wspaniałej baby marmurkowej lub sufletu z gorzkiej czekolady.
Obsługa restauracji prezentuje równie wysoki poziom. Kelnerzy w Butchery & Wine są wyjątkowo sympatyczni, zawsze uśmiechnięci, chętni do rozmowy i otwarci na sugestie dotyczące karty. Miła atmosfera lokalu sprawia, że chce się tu wracać przy każdej okazji.
Szczegóły miejsca
Dodaj swoją opinię
Oceny i opinie
-
najlepsze mięso w mieście według mnie. tyle wystarczy, żeby przekonać do tego, że warto tu przyjść. Niewiele dań do wyboru, ale każde smakuje przepysznie, jestem stałym bywalcem, wiem co mówię ;)
-
Bardzo smaczne mięso i wspaniałe wina, obsługa niezła, szkoda tylko że czasem ciężko z miejscem.