WOK Open Kitchen
Wśród krakowskich restauracji specjalizujących się w kuchni orientalnej niełatwo znaleźć taką o stylowym, nowoczesnym wystroju, wyważonym smaku potraw, rozsądnych cenach i ciekawym menu. Na tym tle wyróżnia się stosunkowo młoda, ale prężnie zdobywająca serca i żołądki klientów restauracja WOK Open Kitchen, położona na krakowskim Kazimierzu.
Menu jest dość rozbudowane i z pewnością zaspokoi gusta nawet najbardziej wybrednych klientów. Obok standardowych dań z woka zawartych w menu, możemy sami skomponować mieszankę na bazie składników – makaronu lub ryżu, świeżych warzyw, mięs, ryb, tofu i sosów. Uwagę przykuwają również klasyki kuchni chińskiej – zupy Pho Bo i Chilli Lemon. W karcie nie brakuje dań wegetariańskich i wegańskich, a także sałatek. Podobnie jak w przypadku dań z woka, także sałatki możemy dowolnie komponować i samodzielnie łączyć smaki. Oprócz tego, w restauracji codziennie powstaje inny lunch dnia.
WOK Open Kitchen wyróżnia się przede wszystkim nowoczesnym podejściem do tradycyjnej kuchni orientalnej. Nie znajdziemy tu kiczowatych plastikowych ozdób, wnętrze jest przyjemne i nie przesadzone. Potrawy mają głęboki, wyważony smak, a ich stopień ostrości jest w przejrzysty sposób przedstawiony w menu. Polecamy!