Od jajka do jabłka
Ekologiczne warzywa z targu, sezonowe owoce, jajka od zielononóżek, kurczaki z ekologicznego chowu – w tej restauracji wszystko, od jajka, po jabłko, jest dokładnie wybierane, zanim trafi do garnka. Dlatego menu restauracji "Od jajka do jabłka" codziennie jest inne – zmienia się w zależności od tego, co przesympatyczne właścicielki znajdą na lokalnym targu.
Dbałość o wysokiej jakości składniki to nie jedyny powód, dla którego lokal przyciąga tłumy miłośników zdrowej żywności. Autorska kuchnia pani Marysi jest pełna smaków z całego świata, nawiązuje głównie do tradycji europejskiej i polskiej. Nie używa się tu mikrofali, gotowych półproduktów, mrożonek i frytury. Tradycyjne receptury i świeże, lokalne składniki – to gwarant wysokiej jakości kuchni w umiarkowanych cenach.
Restauracja położona jest na Starym Mieście, w sympatycznej lokalizacji tuż przy Plantach. Przytulne, proste wnętrze w wyrazistych, energetycznych kolorach wraz z estetycznie podanymi, smacznymi daniami poprawia humor na cały dzień.
Szczegóły miejsca
niedziela: 13:00 - 17:00
Dodaj swoją opinię
Oceny i opinie
-
Pyszne jedzenie. Zmienna karta. Miła atmosfera.
-
Wspaniałe miejsce a jedzenie palce lizać...polecam wszystkim kto lubi zdrowo się odżywiać.
-
Lubię to miejsce ... jedzenie ...obsługa i jakość na talerzu ... wszystko razem wyśmienite...