Miodova
Tradycyjna, polska kuchnia w nowoczesnej oprawie, zainspirowana książką "Ilustrowany kucharz krakowski" z 1897 roku – brzmi jak dobry pomysł na restaurację w sercu Kazimierza.
Pomysł zrealizowali właściciele restauracji Miodova, w której możemy spróbować zapomnianych smaków rodem z kuchni galicyjskiej.
Eleganckie i nowoczesne, a jednocześnie przytulne wnętrze, bogate, wykwintne menu, a w nim potrawy przygotowane wedle przepisów z XIX wieku. Zupa rakowa, miodownik z ekologicznego miodu, pieczone pierogi z cielęciną, krokiety z gęsiną... Długo można by wymieniać tradycyjne potrawy, które tutejszy Szef Kuchni - Mateusz Turaj – wyczarowuje na oczach klientów ze świeżych, często ekologicznych składników. Otwarta kuchnia umila czas oczekiwania na posiłek, ale także pozwala podziwiać kunszt doświadczonych kucharzy.
Nowoczesne podejście do tradycyjnych receptur pozwala klientom restauracji odkryć pełnię smaku tradycyjnych potraw pamiętanych z dzieciństwa, a jednocześnie cieszyć się walorami estetycznymi dań i nietypowymi połączeniami.
Szczegóły miejsca
+48 660343203