U Fukiera
Miejsce, w którym zakochała się Magda Gessler musi posiadać w sobie coś niezwykłego i przyciągającego. Być może to duch dawnego właściciela Floriana Fukiera, czuwający nad jej pomyślnością sprawia, że jedyna w Warszawie historyczna restauracja, bezkompromisowo kultywująca dawne tradycje kulinarne Polski, rozkochuje w sobie kolejnych gości...
Jeśli poszukujemy miejsca z dawnym klimatem przedwojennej Warszawy oraz z prawdziwą, tradycyjną kuchnią polską warto zajrzeć do Fukiera. Nie łatwo znaleźć restaurację, w której można skosztować dobrze przygotowanej dziczyzny, tymczasem tutejszy smak (chociażby sarniny) nie daje szans konkurencji. Specjalna mieszanka przypraw, delikatne, pełne soczystości i aromatu, mięso to dokładnie to, czego poszukuje się w tego rodzaju przysmakach. Polska kuchnia etniczna jest obecnie wyjątkowo rzadko spotykana w naszym kraju, gdyż większość restauratorów obawia się jej ortodoksyjności m.in. w kwestii połączeń smakowych i wyrazistości. Magda Gessler podjęła to wyzwanie i sprostała mu. Pozostawiła typowe dla kuchni staropolskiej smaki, łagodząc je jedynie lekką nutą południową, tak by sprostać wymaganiom nawet najbardziej wymagających podniebień.
Magia kuchni U Fukiera to przede wszystkim przyprawy i najlepszej jakości składniki. Szukając ojczystych smaków Polski warto tu zajrzeć, by skosztować najlepszych tego typu dań w połączeniu z wykwintnym winem.
Szczegóły miejsca
+48 600 999 933