GOLDEN APRICOT restauracja gruzińska
Jest na mapie kulinarnej Warszawy restauracja, w której krzyżują się smaki kuchni gruzińskiej i ormiańskiej.
To Golden Apricot. Oferuje ona tradycyjne dania kuchni kaukaskiej, które przygotowują doświadczeni kucharze z tego regionu. To kuchnia zdrowa, pachnąca ziołami , a przede wszystkim bardzo smaczna.
Można tu zjeść przepyszne Chinkali, czyli pierożki wołowo-wieprzowe, spróbować zupy Lobio z czerwonej fasoli czy Królewskiego Chaczapuri. Nie można zapominać o deserze np.Medovik- czyli ormiańskim, delikatnym cieście na bazie miodu i masy orzechowej. Bogata karta win z regionu zadowoli każdego konesera tego trunku. Stylowe wnętrza , miła i profesjonalna obsługa tworzą wyjątkową atmosferę lokalu.
To miejsce idealne na rodzinny obiad, czy kolację z przyjaciółmi. Golden Apricot, to miejsce do którego się wraca.
Szczegóły miejsca
ul. Foksal 18