Nowa restauracja z widokiem na Plac Zamkowy!
Pierwszego marca na Warszawskiej Starówce, przy ulicy Senatorskiej 2, otwarto nowy lokal. Warszawski Sznyt to właściwie dwie restauracje z otwartą kuchnią, na dwóch poziomach - w jednym miejscu. Obie urządzone w niekrępującym, przyjaznym i eleganckim stylu. Na parterze znajdziemy przestrzeń o bardziej swobodnym charakterze. W kwestii kuchni królują tu dania z grilla opalanego drewnem dębowym. Czeka na nas bogaty wybór steków (m. innymi rasy Hereford), ryb i owoców morza, oraz urozmaicona oferta śniadaniowa. Skosztujemy tu potraw sezonowych, znakomitej jakości mięsa oraz elementów smaków kuchni świata takich jak stek t-bone, grillowany homar, czy tuzin ostryg z kieliszkiem wina. Niewątpliwą atrakcję stanowią także wyeksponowane szafy z sezonową wołowiną. Na pierwszym piętrze panuje nieco bardziej elegancka atmosfera. Tutaj zarówno turyści jak i klienci indywidualni mogą skorzystać z kuchni fine-dinning. Poczujemy tu klimat międzywojennej Warszawy, a nasze podniebienie ucieszy nowoczesna kuchnia polska. Można tutaj spróbować np. tatara z sarny, grasicy na ciastku z kaszy jaglanej, czy wędzonej piersi kaczki z marynowanymi grzybami. Trzon restauracji stanowią z pewnością szefowie kuchni: Rafał Zaręba (pracował między innymi w Atelier Amaro, przeszedł prestiżowe szkolenie w kwestii kuchni francuskiej, były szef kuchni Cafe Bar Lemon) i jego zastępca Michał Węcławek (także współpracownik Rafała Zaręby w Cafe Bar Lemon, brał udział w wielu konkursach kulinarnych, w tym najbardziej prestiżowym na świecie Bocuse D’or), to kucharze z dużym doświadczeniem i inwencją kulinarną. Warszawski Sznyt to miejsce otwarte i przyjazne wszystkim, w niedzielę, w kąciku dla dzieci zajmie się nimi troskliwa niania. Warto zajrzeć pod nowy adres!