Niedługo rozpocznie się jesień, dlatego w wilanowskiej kuchni, nadchodzi pora na jesienny jadłospis.
W październiku oraz listopadzie odbędą się warsztaty kulinarne z pasternakiem w roli głównej. Ten brat pietruszki i kuzyn marchewki był stałym bywalcem staropolskich stołów.
Profesjonalni kucharze pokażą, jakie przysmaki można wyczarować z tego nieco zapomnianego już warzywa.
Na koniec wszyscy uczestnicy warsztatów zasiądą do stołu.
Zajęcia skierowane są dla uczniów szkoły podstawowej, gimnazjum i średniej.
MIEJSCE : Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23 (Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie)
TERMINY : poniedziałki i wtorki o godz. 9.30 i 12.00, środy o godz. 9.30 (październik – listopad 2016) KOSZT : 300 zł od całej grupy + 10 zł od osoby
BILETY można kupić stacjonarnie w kasie muzeum lub przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl